Ημερίδα “Συμπεριληπτική Πολιτική και Τεχνολογίες Αιχμής” (1 Δεκεμβρίου)

Η Χριστίνα Συριοπούλου – Δελλή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αναπτυξιακών Διαταραχών – Αυτισμού (https://labautism.uom.gr/) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνει Ημερίδα την Πέμπτη 1/12/2022 ώρα 13.00μμ – 18.00μμ στην Αίθουσα Συνεδρίων “Καθηγητή Ηλία Ι. Κουσκουβέλη” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Εγνατία 156) με τίτλο “Συμπεριληπτική Πολιτική και Τεχνολογίες Αιχμής”.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε φορείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, της αξιολόγησης, και γονέων ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμό σχετικά με την κοινωνική συμπερίληψή, την αυτόνομη διαβίωση, τη δημιουργική και παραγωγική αποκατάσταση και συμπερίληψη των ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές.

Θα παρουσιασθούν, ανάμεσα σε άλλα, το καινοτόμο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης για Νήπια και Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές- Αυτισμό (Δεξιότητες Αυτιστικού Φάσματος για Νήπια με ΔΑΦ (ΔΑΦΝΗ)) (copyright 2022) καθώς και το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Προετοιμασίας των Εφήβων και των Νέων Ενηλίκων με Αυτισμό για την Αγορά Εργασίας και την Ανεξάρτητη Διαβίωση (Δεξιότητες Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αυτισμό (ΔΕΚΑ) (copyright 2022). Tα Προγράμματα εκπονήθηκαν από τα μέλη του Εργαστηρίου Αυτισμού, Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο