Τσιρίκας Αθανάσιος

O Δρ. Αθανάσιος Τσιρίκας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Μάνατζμεντ (Professeur associé de Management) στο ESCE-International Business School (Ecole Supérieure du Commerce Extérieur (ESCE) στο Παρίσι  με ειδίκευση στην Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων και την Διαχείριση Ταλέντων (Human Resources Development & Talent Management), ενώ παράλληλα, ως ακαδημαϊκός ερευνητής, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συνεργάζεται ως Επισκέπτης Καθηγητής με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (University of Nicosia), και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ενώ παράλληλα περιστασιακά συνεργάζεται με πανεπιστήμια στην Ασία και την Ευρώπη ως ερευνητής αλλά και ως διδάσκων. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων επισκέπτης καθηγητής στο Paris School of Business (Παρίσι), αλλά και καθηγητής σε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων-ΕΕΔΕ, ΙΒΕΠΕ ΣΕΒ κ.ά.). 

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος Μάστερ στην Τεχνολογία Προηγμένων Υλικών (MSc), κάτοχος Μάστερ στη Διοίκηση Συστημάτων Παραγωγής (MSc) και Διδακτορικού Διπλώματος στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά, τη Στρατηγική Διοίκηση Γνώσης και την Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων από το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (PhD). 

Είναι συγγραφέας του πανεπιστημιακού βιβλίου: Οργάνωση και Διοίκηση Έργων–Πλήρης Οδηγός Μελέτης και Εφαρμογής (2η Έκδοση–2021, Εκδόσεις Rosili). Έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια με κριτές, ενώ έχει συγγράψει σημαντικό αριθμό άρθρων και working papers πάνω στη διαχείριση και ανάπτυξη της οργανωσιακής γνώσης, την ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων και το μάνατζμεντ. 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο